Anghilă cu roșii

de Panacris in Peste, 31 Aug 2014 | 11101 vizualizari

 

Avam poftă de un pește mai deosebit. Și am probat acest țipar de mare ;) Vreau să spun că e gustos, are textura puilui, dar atenția că are și oase multe :D . ANGHILĂ s.f. 1. Anghilă-de mare. Peşte comun în Oceanul Atlantic, de 0,50-1,5 m lungime, putând ajunge până la o greutate de 15 kg (Conger conger). 2. Anghilă-de-râu. Peşte migrator având forma unui şarpe, cu carnea foarte grasă, consumat proaspăt sau afumat, cu precădere în ţările scandinave şi în partea de nord a Germaniei (Anguilla anguilla) Sursa: DGE

 

INGREDIENTE

  • Anghilă medalioane 3 bucăți,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ardei gras roșu ½ bucată,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Vin alb demisec 150 ml,
  • Usuturoi 3-4 căpățîni,
  • Sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghilă cu roșii:

Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune uleiul  de măsline, apoi apasă butonul START. După ce s-a încins, se prăjesc ceapa și usturoiul tocat mărunt, cca. 2 minute, apoi se adaugă peștele, se asezonează de sare, piper, foaia de dafin, apoi se stinge cu vinul, se adaugă ardeii și roșiile foliate, lăsându-se la prăjit acoperit ptr cca. 20 de minute. Peștele se servește fierbinte alături de mămăliguță. Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghilă cu roșii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

01.09.2014, 20:31

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

babi5 1

28.11.2014, 10:01

Valclaudia 1

26.12.2014, 17:58

io nu stiu de-astea..... da' te cred ca-i bun, la cum arata preparatul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta video: Somon cu broccoli - Philips Multicooker